redia

Redia vil gentænke den digitale dialog

Programmører, konceptudviklere og designere arbejder sammen på tværs hos Redia, der er en aarhusiansk design- og softwarevirksomhed, der er startet som spin-off under Alexandra Instituttet.

Det startede med digitale skilte til biblioteker og et strategisk samarbejde med Statens Museum for Kunst. Siden har de lavet indhold til platforme til biblioteker, stået bag app-platformen til e-reolen.dk og var med til at lave den digitale installation til verdensudstillingen i 2012. I dag er de i gang med at lave den digitale installation til det kommende rockmuseum, der er under planlægning i Roskilde og ved at lave en interaktiv udstilling for porcelænsfabrikken Porsgrunn i Norge.

Startet som spin-off under kreative rammer

Historien om Redia handler om en gruppe studerende, som med vidt forskellige kompetencer voksede ud af Alexandra Instituttets forskningsmiljø og Interactive Spaces.

“Grundlæggende så var vi en gruppe dataloger, der havde en ambition om at kombinere teknologi med design”, fortæller Suthas Sundararajah, CEO for Redia. “Det var jo et meget kreativt miljø, og det var meget den kontekst, som vi sprang ud af. Vores ambition er at sætte teknologien ind i nogle rammer og kombinere det med design. Vores mål er altid at gentænke den digitale dialog. Selv om det, vi laver i dag, har flyttet sig meget, så er det den samme ambition, vi har,” forklarer han.

Digital formidling til museer og biblioteker

Det var blandt andet udviklingen af en prototype på en softwareplatform til digital skiltning, som gruppen lavede i 2004, der lagde startskuddet til Redia.

Softwareplatformen blev gennemtestet og er nu en del af rygraden i Redia. Efterfølgende har de lavet små museumsinstallationer for museer, herunder Statens Museum for Kunst og projekter for Københavns Biblioteker og Kulturstyrelsen.

De var også med til at skabe den interaktive installation på verdensudstillingen EXPO i Sydkorea i 2012 og har været med til at lave udstillingen “Havet in action” for Kattegatcentret. I dag er de i gang med at lave de digitale installationer for det kommende rockmuseum i Roskilde og en større interaktiv museumsudstilling for en porcelænsfabrik i Norge.

“Vi har måske været heldige at ramme ned i en efterspørgsel på digital formidling. Og selv om vi er vokset fysisk, så har vi også flyttet vores kompetencer meget. I dag er indholdet og interaktionen flyttet ud til at lave interaktion med hele rummet, på storskærme og interaktive vægge. Her har det været godt at kunne trække på det miljø, der er på både Alexandra Instituttet og i IT-byen Katrinebjerg,” forklarer han

Læs mere.

Se præsentationsvideo om Redia

Redia showreel 2013 from Redia on Vimeo.