internet of me

På vej mod ”Internet of Me”

Hvordan har min krop det i dag? Det svar vil det i fremtiden være muligt at få ved hjælp af telemedicin- og hjemmemonitoreringsløsninger. Det gør det muligt at forebygge sygdomme. 

Telemedicin- og hjemmemonitoreringsløsninger er værktøjer, der kan anvendes til at opnå en indsigt om, hvordan vores krop har det. Hidtil er udbredelsen af telemedicinske løsninger kun sket på enkelte udvalgte områder, og de bliver først anvendt, når der er stillet en diagnose. Fremtidig teknologi vil gøre det muligt at bruge løsningerne til at forebygge sygdomme.

Personaliserede løsninger

Trenden for de nye teknologier, og måden vi anvender dem på, er rettet mod personaliserede løsninger, hvor teknologien i vores omgivelser kommer til spille en mere aktiv rolle i forhold til den måde, vi betragter vores eget helbred på.

Eksempler på disse anvendelsesområder blev set under WHINN-ugen på konferencen ”Putting Health and Care Development on Speed” i Odense.

Her præsenterede John Crawford fra IBM ”Dr. Watson” – som er IBM’s seneste bud på en fremtidig sundhedsløsning, som allerede er på vej til udbredelse. Kernen i Dr. Watson er en kunstig intelligens, som løbende bliver klogere på det enkelte menneske og dermed også løbende bliver et stærkere værktøj til håndtering af den enkeltes sundhed.

Joseph Kvedar fra Partners Healthcare præsenterede et andet bud på et system. Her motiverer daglige beskeder brugeren til at holde en sund livsstil.

Løsningerne bygger på indsamlede data

Fælles for disse løsninger er, at de bygger på informationer, som løbende indsamles i vores umiddelbare omgivelser gennem sensorer, der registrerer bevægelsesmønstre, position og forskellige fysiologiske parametre og dels gennem information om vores ydere omgivelser, som fx luftforurening og pollental. Informationen analyseres løbende, og systemerne kan levere specifik information om den enkelte persons helbredstilstand.

Mulighederne for at opsamle data om os og vores umiddelbare omgivelser vil stige kraftigt fremover. Det betyder, at vi kan få et dagligt helbredstjek og forsyne os med diagnoser og behandlinger, som er specifikt tilpasset den enkelte: Internet of Me.

Læs hele artiklen på DELTA’s hjemmeside