Google

Hvor er mine briller, Google?

Snart kan du spørge Google om hjælp til at finde dine nøgler, briller eller din taske. RFID er én af de teknologier, der kan bane vejen for, at virkeligheden bliver søgbar.

Netop denne teknologi var omdrejningspunktet, da netværket RFID i Danmark for femte år i træk afholdt RFID-konference den 21. maj 2015 på IT-Universitetet. Alexandra Instituttet var igen i år medarrangør af konferencen, der vokser sig større og større for hvert år.

Google var med – og har store visioner

I år fik konferencen blandt andre besøg af Google-repræsentanten, Dr. Frank Honore, der fortalte, hvorfor Google har været co-founder på The RAIN Alliance – en global alliance dedikeret til at skabe kendskab til og vækst for UHF RFID-teknologien. Med UHF RFID er det muligt at forbinde milliarder af hverdagsting til internettet. Denne teknologi skal være med til at opfylde Googles vision om at gøre virkeligheden søgbar med crowd-sourcede forespørgsler. Således bliver det muligt for virksomheder og forbrugere at identificere, lokalisere og autentificere hver eneste genstand og med Googles hjælp have informationen samlet i én portal.

iBeacons og Healthcare i fokus

Konferencen bød også på to større workshops om henholdsvis iBeacons og Healthcare, samt keynotes og cases fra forskellige virksomheder inden for blandt andet retail og deres erfaringer med RFID-teknologierne.

– Jeg er rigtig stolt over, hvor vi er kommet til. Vi har samlet alt, hvad der er af leverandører, alle der ved noget om teknologien og ikke mindst dem, der har praktisk erfaring med at arbejde med RFID, til denne konference. For at bakke det hele op, har vi også hentet både udenlandske talere – som for eksempel Google – samt udstillere, der demonstrerer teknologierne, så vi kommer rundt om hele paletten, fortalte arrangør Henrik B. Granau

RFID – så ingen dagligvarer går til spilde

Hos konsulentfirmaet HRAFN har de brugt RFID-teknologien til at skabe proof of delivery i forbindelse med transport af dagligvarer – et tiltag som blev præsenteret af Geir Vevle fra HRAFN. I et samarbejde med kunderne Bussbygg og COOP Norge, har HRAFN arbejdet på at gøre indholdet i en transport synligt, således at man ikke blot kan følge med i, hvor transporten befinder sig, men også hvad der er i den. Ved at udstyre lastbilens vægge med antenner, er det blevet muligt at registrere, hvornår varen læsses på og tages ud af transporten, samt hvor varen befinder sig.

iBeacons ER det nye sort

iBeacons var omdrejningspunktet for den ene af konferencens to workshops. Tejs Scharling fra, Alexandra Instituttet, indledte workshoppen med en kort introduktion til teknologien, som er et af de nyere skud på stammen inden for RFID-teknologier.

– Beacons er kort fortalt en elektronisk stregkode, der typisk udsendes fra små tags og kan aflæses af alle nyere smartphones. De er strømsvage, kan virke indendørs (modsat GPS) og kan snakke med alle nyere telefoner, fortalte Tejs Scharling, der er Lab Manager i Pervasive Positioning Lab i Alexandra Instituttet.

– Det vælter frem med hardware såsom beacons med wifi, beaconarmbånd, beacons, der kan klare hård frost eller tåle at blive kørt over, fortalte den næste oplægsholder, Martin Wickings fra HeyBuy.

– Hos Teknologisk Institut har vi sat Beacons på dørene og installeret en app på medarbejdernes telefoner. Når en medarbejder nærmer sig en dør, validerer systemet, om medarbejderen har adgang til døren, og hvis det er tilfældet, slår relæet fra, og døren åbnes, forklarede Martin Wickings.

Hans Christian Løgsted fra RTX gik videre med at forklare flere brugsscenarier, hvor Beacons er en fordel:

– Brugsscenarierne for Beacons er mange. På et krydstogtskib kan Beacons være med til at ’krydse af’, om alle passagerer er ombord, hvilket ellers er en stor og tidskrævende hurdle. Beacons kan også hjælpe plejepersonalet på et plejehjem med at finde ud af, hvor beboerne befinder sig. I forhold til den infrastruktur, RFID kræver, er Beacons både billigere og nemmere at bruge til den slags, sluttede Hans Christian Løgsted fra RTX.

 

Læs mere om hvad der skete på konferencen.