IT-truslen er også reel på SMS og sociale medier

I dag ved de fleste, at de skal være på vagt over for falske e-mails. Men den bevidsthed har vi endnu ikke fået over for SMS-angreb. Det viser en undersøgelse, som DBI og Alexandra Instituttet har gennemført i samarbejde med Forsvarsakademiet i regi af projektet SAVE.

Hvordan sikrer du dig bedst mod it-angreb?

I forbindelse med Internet Week Denmark satte Alexandra Instituttet fokus på it-sikkerhed. Simon Sørensen fra Rigspolitiets Nationale Cyber Crime Center og Alexandra Instituttets eksperter i it-sikkerhed gav her gode råd til, hvad virksomheder og privatpersoner kan gøre for bedre at sikre sig mod cyberkriminalitet.

Sådan rykker du fra data til datadreven forretning

Kan dine egne kundedata fortælle dig, hvilke kunder der vil forlade dig? Måske. Men bare dét, at du stiller dig selv spørgsmålet, gør, at du allerede er ved at rykke datadreven innovation ind i din forretning. Og så kan du ligeså godt gøre det ordentligt.

Sådan skal danske virksomheder vokse ind i himlen

FORCE Technology og Alexandra Instituttet arbejder sammen i et nyt rum-projekt, som skal synliggøre og styrke danske virksomheders mulighed for at udvide deres forretning til også at omfatte rummet.

Selvforsynende kredsløb giver bedre sensorer

ASICs til selvforsynende IoT-sensorapplikationer med integreret energy harvesting power management interfaces kan hjælpe os af med batteriskift. Dermed vil sensorerne være i stand til at varetage langt flere opgaver effektivt.

Datasikkerhed på dagsordenen

Ret opmærksomheden mod dine data. Dit liv ligger online, og det vil blive brugt imod dig! Sådan lød et af hovedbudskaberne til konferencen Cyber Security 4.0, hvor datasikkerhed var på dagsordenen en mørk dag i november.

Uvildig rådgivning er en konkurrenceparameter

I dag har folk adgang til deres data og applikationer døgnet rundt på bærbare computere, tablets, mobiltelefoner m.m., og det giver større sikkerhedsmæssige udfordringer, da en service på internettet er langt mere eksponeret end interne netværk. Denne virkelighed har ramt Kamstrup A/S, der derfor har sikkerhed som et helt centralt tema i sin forretning.

InfinIT-samarbejde gav adgang til domæneviden

Den danske it-virksomhed AskCody, der er eksperter inden for mødebooking, møderumsstyring og digital wayfinding, har fået hul igennem markedet internationalt. Virksomheden er samtidig et eksempel på, hvordan netværk og klynger kan tilføre ekspertviden og skabe indirekte vækst i virksomheder.

Hvorfor er det så svært med Internet of Things?

Internet of Things (IoT) eller tingenes internet på dansk er en af tidens helt store teknologiske trends. I elektronik- og it-branchen snakker alle om, at der skal udvikles nye smarte apparater, som med en internetforbindelse skal kunne snakke med hinanden, forenkle vores tilværelse og give os mere og bedre information om den verden, vi lever i. Men hvordan fungerer det, hvad er det, som får tingenes internet til at fungere, og hvorfor er det så besværligt at komme i gang?

"Innobooster" banede vejen for nyt spil

Alexandra Instituttet har bidraget i arbejdet med udvikling af et nyt spil - Inside - der netop er lanceret på henholdsvis Xbox og Windows.