Sådan rykker du fra data til datadreven forretning

Kan dine egne kundedata fortælle dig, hvilke kunder der vil forlade dig? Måske. Men bare dét, at du stiller dig selv spørgsmålet, gør, at du allerede er ved at rykke datadreven innovation ind i din forretning. Og så kan du ligeså godt gøre det ordentligt.

Sådan skal danske virksomheder vokse ind i himlen

FORCE Technology og Alexandra Instituttet arbejder sammen i et nyt rum-projekt, som skal synliggøre og styrke danske virksomheders mulighed for at udvide deres forretning til også at omfatte rummet.

Selvforsynende kredsløb giver bedre sensorer

ASICs til selvforsynende IoT-sensorapplikationer med integreret energy harvesting power management interfaces kan hjælpe os af med batteriskift. Dermed vil sensorerne være i stand til at varetage langt flere opgaver effektivt.

Datasikkerhed på dagsordenen

Ret opmærksomheden mod dine data. Dit liv ligger online, og det vil blive brugt imod dig! Sådan lød et af hovedbudskaberne til konferencen Cyber Security 4.0, hvor datasikkerhed var på dagsordenen en mørk dag i november.

Uvildig rådgivning er en konkurrenceparameter

I dag har folk adgang til deres data og applikationer døgnet rundt på bærbare computere, tablets, mobiltelefoner m.m., og det giver større sikkerhedsmæssige udfordringer, da en service på internettet er langt mere eksponeret end interne netværk. Denne virkelighed har ramt Kamstrup A/S, der derfor har sikkerhed som et helt centralt tema i sin forretning.

InfinIT-samarbejde gav adgang til domæneviden

Den danske it-virksomhed AskCody, der er eksperter inden for mødebooking, møderumsstyring og digital wayfinding, har fået hul igennem markedet internationalt. Virksomheden er samtidig et eksempel på, hvordan netværk og klynger kan tilføre ekspertviden og skabe indirekte vækst i virksomheder.

Hvorfor er det så svært med Internet of Things?

Internet of Things (IoT) eller tingenes internet på dansk er en af tidens helt store teknologiske trends. I elektronik- og it-branchen snakker alle om, at der skal udvikles nye smarte apparater, som med en internetforbindelse skal kunne snakke med hinanden, forenkle vores tilværelse og give os mere og bedre information om den verden, vi lever i. Men hvordan fungerer det, hvad er det, som får tingenes internet til at fungere, og hvorfor er det så besværligt at komme i gang?

"Innobooster" banede vejen for nyt spil

Alexandra Instituttet har bidraget i arbejdet med udvikling af et nyt spil - Inside - der netop er lanceret på henholdsvis Xbox og Windows.

Når dine elpærer er smartere end dig

På vej til arbejde kommer du i tanke om, at du har glemte at slukke for lyset. Eller har du? Det behøver du ikke bekymre dig om, for din smartphone har sørget for at slukke for lyset, så snart du er trådt ud af hoveddøren. Og det er ikke kun lyset, som din smartphone kan styre. Med en smart radiatortermostat i sommerhuset behøver du ikke længere ankomme til et isende koldt hus, da den har fået besked om, at du er på vej og allerede har tændt for varmen.
Smart cities

Smart cities: Sådan får du brugerinput

Crowdsourcing, prototyping og designthinking er vor tids midler til at udvide innovationshøjden. Det er måder at komme i dialog med interessenterne omkring dit fremtidige produkt eller tiltag. Fire eksperter i brugerinddragelse giver hver et konkret eksempel på, hvordan du kan få (værdifulde) input både til at få øje på problemer og til at udvikle fremtidens løsninger til smart cities.