De mange muligheder med IIoT & Industri 4.0

Industri 4.0 er på alles læber, men danske virksomheder tøver med at anvende det i praksis. Heldigvis er det muligt at overvinde barrierne, og hvis man først får brudt dem ned er mulighederne mange - rigtigt mange.

SMV’er skal rustes til den digitale transformation

Alexandra Instituttet er med i projektet Digital Business Transformation, der skal hjælpe små og mellemstore virksomheder i deres arbejde med den digitale omstilling.

Maskinlæring skal gøre det nemmere at indberette til SKAT

Startup-firmaet Digital Revisor er i gang med at udvikle et digitalt selvbetjeningssystem, der skal gøre det nemmere for små og mellemstore virksomheder at indberette til SKAT. Alexandra Instituttet hjælper med at udvikle maskinlæringsalgoritme og -motor bag systemet.

SMV'er har sværest ved at leve op til nye dataregler

Store virksomheder går gerne forrest for at leve op til persondataforordningen, mens flere mindre virksomheder ser det som noget unødvendigt, man kun lige akkurat lever op til. Det viser en undersøgelse, der er udført, få måneder før forordningen træder i kraft.

Hvad kan Blockchain egentligt bruges til?

Blockchain er en af tidens mest hypede teknologier, men er samtidigt en ny og uprøvet størrelse, som kan være svær at overskue. Det vil en ny rapport ændre på ved at gennemgå konkrete cases, der skal give et overblik over de eksisterende erfaringer på området. Her får du nogle af dem.

IoT-sensorer får energi tappet fra omgivelserne

En af de største udfordringer ved at bruge trådløse sensornetværk er batterilevetiden. Et alternativ er at udnytte den energi, der findes i sensorens omgivelser. Dette alternativ giver mulighed for at gøre IoT-enhederne vedligeholdelsesfri og selvstændigt strømforsynende.

Opsamling af data fra badeværelset

En lille sensor-boks i brusenichen, der opsamler data mens vi bader, skal gøre os bevidste om vores vandforbrug.  Bag løsningen står Kolding-firmaet ShowerEcoGuide, der allerede har sendt løsningen i test hos flere hotelkæder.

Supply chain management er kritisk for produktpålidelighed

Den anerkendte forsker Michael Pecht fra CALCE på University of Maryland har omfattende viden om, hvordan den virkelige verden agerer i forhold til pålidelighed og produktudvikling. Her er nogle af hans observationer, som han delte ud af til SPM’s jubilæumsseminar.

Cybersikkerhedstjek åbner eksportdøre for virtuel sparegris

ERNIT har udviklet en virtuel sparegris, der hjælper børn med at forstå begrebet med at spare op til deres ønsker. For at vise omverdenen, at deres IoT-produkt er sikkert i brug, fik ERNIT foretaget en 3. parts sikkerhedsscreening hos Nordic IoT Centre.

Alexandra Instituttet tracker 20.000 menneskers færden på HAVEN festivalen

Alexandra Instituttet opstillede 10 sensorer på HAVEN festivalen på strategisk udvalgte steder, som gav god dækning af festivalen og dermed et godt datagrundlag at analysere ud fra.