NOFA holder sit første netværksmøde

Netværk Omkring FødevareAllergener, NOFA, holder torsdag den 30. marts sit første netværksmøde. Her vil Teknologisk Institut, Food Diagnostics APS og nu også DHI, tage hul på netværkets aktiviteter sammen med en række danske virksomheder.

NOFA vil blive sparket i gang i Århus, med en præsentation af netværkets deltagere, mål og vision – at dele erfaringer og bringe relevant viden om fødevareallergener til virksomheder, der beskæftiger sig med dem i dagligdagen.

Som led i denne målsætning vil det første af årets 2 netværksmøder også byde på en præsentation af ny viden på området,samt en virksomhedescase. Det skal tilsammen gøre de medvirkende virksomheder bedre rustet til navigere på et område med høj kompleksitet, eksempelvis i forhold til lovgivning og analysemetoder.

Som noget nyt er DHI nu også gået med i NOFA. Derfor vil seniortoksikolog  ved DHI, Helle Burchardt Boyd, også være til stede og dele viden om hvordan man kan opnå dispensation for allergenmærkning.

Om NOFA

Hensigten bag NOFA, er at dele relevant viden om fødevareallergener med virksomheder, så de kan optimere deres indsats på området og sikkerheden af deres fødevarer.

Netværket henvender sig særligt til virksomheder, der håndterer opgaver vedrørende fødevareallergener, fødevareallergi og/eller intolerance. Hermed kan netværket være relevant for virksomheder og personale, der samarbejder med fødevareproducenter, storkøkkener eller cateringvirksomheder i det daglige.

Hvis du vil vide mere om NOFAs aktiviteter er du er velkommen til at kontakte Inger Olesen, tlf. 72 70 18 84 eller læse mere her.