Sæt strøm til skinken, og spar tid og energi

Forsøg med ohmsk opvarmning af kød har vist fine resultater på Teknologisk Institut. Opvarmning på rekordtid og store energibesparelser er blot nogle af fordelene.

Efterspørgslen efter plantebaserede fødevarer stiger

Teknologisk Institut har i Sdr. Stenderup opbygget et 1.300 m2 stort forsøgsanlæg med tre forskellige ekstruderingsanlæg. I anlægget er det muligt at udvikle fremtidens nye fødevareprodukter, ofte med et særligt fokus på klimaaftrykket.

Ny miljøteknologi kan mindske fødevarebranchens vandforbrug

I et nyt samarbejde med fiskemelsfabrik og vandsektoren skal Teknologisk Institut udvikle og teste ny metode til begrænsning af vandforbrug. Teknologien vil give store besparelser på vand og energi, mere miljøvenlig produktion og bedre udnyttelse af ressourceholdige reststrømme.

Fødevareindustrien skal rustes til øget salg af færdigretter

Den stigende efterspørgsel på velsmagende færdigretter stiller nye krav til fødevareindustrien. Teknologisk Institut vil klæde branchen på med optimerede teknologier til processering, emballering og tilberedning.

Landbruget er på vej til at blive digitaliseret

I 2050 skal der produceres 70 pct. flere fødevarer for at brødføde verdens befolkning. Det kalder på nye og bedre produktionsmetoder i landbruget. Her er hjælperen de mange nye digitale teknologier, der både gør landbruget mere effektivt og mere bæredygtigt. 

Strandopskyl og roetoppe skal bruges i nye produkter

Der er et stort uudnyttet potentiale i bioressourcer. I samarbejde med virksomheder, vil Teknologisk Institut skabe nye produkter og øge værdien af de bioressourcer, som i dag ikke er optimalt udnyttet. Det skal ske på baggrund af indsigter fra et projekt, som nærmer sig sin afslutning.

Er der en fremtid i frikadeller med plantefibre?

Tilsætning af rugklid og ærtefibre kan gøre kødprodukter mere mættende og skabe sundere alternativer til eksisterende kødprodukter, viser erhvervs Ph.d. 

NOFA holder sit første netværksmøde

Netværk Omkring FødevareAllergener, NOFA, holder torsdag den 30. marts sit første netværksmøde. Her vil Teknologisk Institut, Food Diagnostics APS og nu også DHI, tage hul på netværkets aktiviteter sammen med en række danske virksomheder.

Ekstrudering af fødevarer – nu i pilotskala

Udvikling af nye fødevarer kan være en længerevarende og dyr proces. For at modvirke det har Teknologisk Institut for nyligt investeret i ekstruderingsudstyr, som skal gøre det muligt at afprøve visse fødevareprodukter i pilotskala. Dermed kan det enkelte produkt optimeres - billigt.

Når markforsøg bliver højteknologiske

Dansk landbrug er i stigende grad presset til mere effektiv og miljøskånsom produktion. Det skaber behov for større viden og nye markforsøg. Teknologisk Instituts afdeling, Agrotech, har derfor iværksat to nye projekter, som skal teste ny teknologi til fremtidens markforsøg.