Landbruget er på vej til at blive digitaliseret

I 2050 skal der produceres 70 pct. flere fødevarer for at brødføde verdens befolkning. Det kalder på nye og bedre produktionsmetoder i landbruget. Her er hjælperen de mange nye digitale teknologier, der både gør landbruget mere effektivt og mere bæredygtigt. 

Strandopskyl og roetoppe skal bruges i nye produkter

Der er et stort uudnyttet potentiale i bioressourcer. I samarbejde med virksomheder, vil Teknologisk Institut skabe nye produkter og øge værdien af de bioressourcer, som i dag ikke er optimalt udnyttet. Det skal ske på baggrund af indsigter fra et projekt, som nærmer sig sin afslutning.

Er der en fremtid i frikadeller med plantefibre?

Tilsætning af rugklid og ærtefibre kan gøre kødprodukter mere mættende og skabe sundere alternativer til eksisterende kødprodukter, viser erhvervs Ph.d. 

NOFA holder sit første netværksmøde

Netværk Omkring FødevareAllergener, NOFA, holder torsdag den 30. marts sit første netværksmøde. Her vil Teknologisk Institut, Food Diagnostics APS og nu også DHI, tage hul på netværkets aktiviteter sammen med en række danske virksomheder.

Ekstrudering af fødevarer - nu i pilotskala

Udvikling af nye fødevarer kan være en længerevarende og dyr proces. For at modvirke det har Teknologisk Institut for nyligt investeret i ekstruderingsudstyr, som skal gøre det muligt at afprøve visse fødevareprodukter i pilotskala. Dermed kan det enkelte produkt optimeres - billigt.

Når markforsøg bliver højteknologiske

Dansk landbrug er i stigende grad presset til mere effektiv og miljøskånsom produktion. Det skaber behov for større viden og nye markforsøg. Teknologisk Instituts afdeling, Agrotech, har derfor iværksat to nye projekter, som skal teste ny teknologi til fremtidens markforsøg.
Droner

Droner hjælper landbruget

Danske planteavlere kan høste et lovende økonomisk og miljømæssigt udbytte ved at bruge ubemandede droner til overvåge markerne og analysere data, indsamlet af dronerne.
grøntsager

De grimme grøntsager smager stadig godt

Flere og flere taler om madspild og måder, hvorpå vi kan reducere det. I Frankrig har de ved lov forbudt supermarkeder at smide spiseligt mad ud. Men er lovgivning vejen frem?
Pulver

Dansk pulver skal kunne klare varmt og fugtigt klima

Dansk fødevare-, foderstof- og lægemiddelindustri har brug for bedre pulvere, hvis Danmark skal stå stærkt i forhold til eksport til nye vækstmarkeder. Nyt projekt skal sikre ny viden og teknologiske løsninger til industrien – løsninger, der er nødvendige for at forstå og styre håndtering, opbevaring og anvendelse af tørre produkter.
madspild

Luftrenser tager kampen op mod madspild

En avocado kan lægges ved siden af tomater eller bananer for at hurtigmodne avocadoen. Det kan være nyttig i nogle sammenhænge, men kan samtidig også igangsætte en kædereaktion, som overmodner en hel container eller et lager af frugt eller grønt. Der betyder madspild og det vil et nyt projekt ændre på.