Ekstrudering af fødevarer - nu i pilotskala

Udvikling af nye fødevarer kan være en længerevarende og dyr proces. For at modvirke det har Teknologisk Institut for nyligt investeret i ekstruderingsudstyr, som skal gøre det muligt at afprøve visse fødevareprodukter i pilotskala. Dermed kan det enkelte produkt optimeres - billigt.

Når markforsøg bliver højteknologiske

Dansk landbrug er i stigende grad presset til mere effektiv og miljøskånsom produktion. Det skaber behov for større viden og nye markforsøg. Teknologisk Instituts afdeling, Agrotech, har derfor iværksat to nye projekter, som skal teste ny teknologi til fremtidens markforsøg.
Droner

Droner hjælper landbruget

Danske planteavlere kan høste et lovende økonomisk og miljømæssigt udbytte ved at bruge ubemandede droner til overvåge markerne og analysere data, indsamlet af dronerne.
grøntsager

De grimme grøntsager smager stadig godt

Flere og flere taler om madspild og måder, hvorpå vi kan reducere det. I Frankrig har de ved lov forbudt supermarkeder at smide spiseligt mad ud. Men er lovgivning vejen frem?
Pulver

Dansk pulver skal kunne klare varmt og fugtigt klima

Dansk fødevare-, foderstof- og lægemiddelindustri har brug for bedre pulvere, hvis Danmark skal stå stærkt i forhold til eksport til nye vækstmarkeder. Nyt projekt skal sikre ny viden og teknologiske løsninger til industrien – løsninger, der er nødvendige for at forstå og styre håndtering, opbevaring og anvendelse af tørre produkter.
madspild

Luftrenser tager kampen op mod madspild

En avocado kan lægges ved siden af tomater eller bananer for at hurtigmodne avocadoen. Det kan være nyttig i nogle sammenhænge, men kan samtidig også igangsætte en kædereaktion, som overmodner en hel container eller et lager af frugt eller grønt. Der betyder madspild og det vil et nyt projekt ændre på.
frugt- og bærprodukter

20 virksomheder fra tre lande skaber nye frugt- og bærprodukter

I tre dage arbejdede 20 virksomheder fra tre forskellige lande sammen om idéer, prototyper og koncepter indenfor fremstilling af frugt- og bærprodukter. Æbler, solbær, havtorn, hindbær og rosenkvæde blev presset, most, kogt og kværnet i forskellige kvaliteter og kombinationer. Derefter forvandlet til utal af produkter og koncepter.
studerende

Studerende knækker koden til udnyttelsen af æbletrester

Hvad gør man, når man står med æbletrester fra sin produktion af æblemost og man gerne vil bruge dem til noget mere højværdi end biogas? Man får naturligvis hjælp fra en flok studerende på en Innovation Camp.
3D printede måltider er nemmere at sluge

3D printede måltider er nemmere at sluge

En ny teknologi kan give ældre og andre med tygge- eller synke-problemer bedre og mere ernæringsrigtige måltider ved hjælp af 3D printet mad og specialudviklet mikrobølgeegnet emballage.
gødning

Kløver kan være vejen frem som gødning af pil

Forsøg i pil tyder på, at grøngødning i form af forskellige slags kløver kan øge udbyttet. Det er konklusionen på et 2-årigt forsøg, som AgroTech netop har afsluttet for Økologisk Landsforening.