Bæredygtighed er på mode

Bæredygtighed er højt på agendaen i byggebranchen og på Teknologisk Institut. Der bliver dagligt arbejdet for en grønnere branche og for at sætte fokus på hele bæredygtighedspaletten.

Bygge- og anlægsbranchen skal effektiviseres igennem Build 4.0

Kunstig intelligens og smart kamerateknologi skal løfte produktiviteten og værdiskabelsen i bygge- og anlægsbranchen, hvis produktivitet kun er steget med 1 % over de seneste 20 år.

Unge skal fastholdes i de grønne fag

Et udviklingsprojekt, som Teknologisk Institut er involveret i, vil mindske frafaldet og højne trivslen på erhvervsuddannelserne inden for fx væksthusgartnerier, planteskoler og maskinstationer.

Digitale værktøjer klar til tegnestuer og rådgivere

Med projektet ‘Beslutningsstøtte til nem digital projektering af brandsikkerhed’ har DBI udviklet en række praktiske digitale værktøjer til den tidlige projektering af brand. Og arbejdet med at udnytte digitaliseringen fortsætter.

Danmarks investering i infrastruktur skal være langtidsholdbar

Regeringen vil lave investeringer i veje og jernbaner for 112,7 milliarder kroner de kommende ti år. En investering der er hårdt tiltrængt, men udmeldingen fra Teknologisk Institut er samtidigt klar – pengene er ”slidt op” på kort tid, hvis vi ”gør som vi plejer”.

Nyt blik på byggeriet og den svære digitalisering

Digitaliseringen ruller ind over alt i disse år – også i byggebranchen. Her står man dog over for den udfordring, at megen viden er vanskelig at digitalisere samtidigt med, at der er få steder, hvor erfaringer udveksles. Det viser igangværende Erhvervs-Ph.d. hos DBI.

Droner kortlægger skader i højderne

Teknologisk Institut lader specialisterne være på jorden og lader droner klare opgaven med at udføre tilstandsundersøgelser på svært tilgængeligt steder. Det giver nemlig bedre value for money og fyldestgørende fotodokumentation.

Bæredygtighed sætter nye krav til brandteknikken

Hos akustikpladeproducenten Troldtekt er bæredygtighed i højsædet. Det betyder, at en lang række skadelige stoffer i bl.a. brandimprægnering ikke kan anvendes. Troldtekt er derfor nu ved at udvikle en ny brandimprægnering og brandtester undervejs hos DBI.

Hvordan gør man byggebranchen interaktiv?

Med Augmented Reality kan man lægge et digitalt lag oven på den fysiske verden via særlige briller, tablets eller projektion. I samarbejde med Semco Maritime har Alexandra Instituttet testet teknologiens muligheder ved at udvikle et AR-system, der gør byggeprocessen interaktiv.

Bæredygtighed betaler sig

Troldtekt producerer og sælger bæredygtige akustikplader til byggeriet. Virksomhedens produkter er ”Cradle to Cradle” certificeret og Troldtekt arbejder bevidst med FN’s verdensmål. Arbejdet med energi og miljø har dermed fundet vej helt ind i virksomhedens maskinrum. Det er en investering, der giver en stor konkurrencefordel.