Tegnefilm skal formidle dokumentation af byggevarer

Hvem har ansvaret, når byggevarer skal dokumenteres? Det spørgsmål udfordrer stadig i bygge- og anlægsbranchen, og nu lancerer Teknologisk Institut to tegnefilm, som skal hjælpe branchen med at få styr på det komplicerede, men vigtige emne.

Lettere at måle udledning af lattergasser og ammoniak fra marker

I fremtiden skal det blive lettere og hurtigere at måle effekten af nye miljøteknologiers effekt på udledning af klimagasser. Derfor arbejder Teknologisk Institut med at udvikle nye metoder til at måle miljøteknologiers klima- og miljøeffekt i planteproduktionen.

Viden om standarder forbedrer Falcks dialog med underleverandører

Ved at have forhåndsviden om fremtidige ændringer i standarderne, kan Falck sørge for, at produkter fra deres underleverandører lever op til de kommende krav.

Mere fokus på indeklima i danske præsteboliger

Der skal mere fokus på indeklima og fugtforhold i præsteboliger, lyder rådet fra Teknologisk Institut, som oplever bekymrende mange dårligdomme i præsteboligerne på trods af de syn, som allerede foretages i boligerne.

Klædt på til et sikkert arbejdsmiljø

Praktisk anvendelig viden om arbejdsmiljøledelse er noget, som kursisterne på FORCE Technology’s lead-auditorkurser oplever, at de får med sig. Undervisernes kendskab til standarder som ISO 45001 spiller en væsentlig rolle for dette udbytte.

Tab ikke grønne milliardinvesteringer på jorden

Den nødvendige klimaomstilling skal ske med afsæt i evidensbaserede og veldokumenterede byggematerialer og -teknikker. Og den skal ske nu, så vi kan sikre kvalitet og holdbarhed i vores byggerier og ikke mindst, at de grønne milliardinvesteringer ikke tabes på jorden.

Verden har brug for klimavenlig beton

Beton er verdens mest anvendte byggemateriale og efterspørgslen efter beton er stigende. Det øger behovet for nye betontyper med mindre klimabelastning. Efter et mangeårigt projektsamarbejde med Teknologisk Institut er Aalborg Portland tæt på at sende en grønnere cementtype på markedet. 

Grib mulighederne for at udvikle din forretning

Udvikling eller afvikling. Det er de to muligheder, virksomheder står med, mener CEO i BM Silo, Dorte Zacho Martinsen. Selv har hun valgt det første, og det sker i tæt samarbejde med GTS-institutter. 

Ny digital løsning til byggeriet

Det er ikke alle gode ideer, der kommer hele vejen fra prototype til marked. Men med hjælp fra både et EU-projekt og en Innobooster er det lykkes for rådgivningsvirksomheden Exigo A/S at komme på markedet med en ny digital løsning til byggeriet.

Mere end man kan forvente

For biotekiværksættere bidrager et samarbejde med Bioneer A/S til, at gode idéer kan omsættes til succesfulde produkter til glæde for patienter. Det fortæller Paul Little, der er operating partner i Lundbeckfonden Emerge.