Vejen til grønnere medico-produkter

Øget miljøfokus vil stimulere flere regulatoriske krav for medico-produkter – noget man som producent bør adressere allerede nu. Heldigvis kan eksisterende processer for kvalitets- og risikostyring indrettes til gavn for miljøet uden problemer.

Ny erhvervsklynge bygger på et solidt fundament

Når den nye Erhvervsklynge for byggeri og anlæg starter op i januar 2021, er det på et solidt fundament. Den nye klynge er bl.a. en videreførelse af innovationsnetværket InnoBYG, der siden 2010 har samlet virksomheder, videninstitutioner og brancheorganisationer om et fælles mål - grøn omstilling gennem innovation, udvikling, videndeling og netværk.

Er det muligt at opnå en skadefri vandinstallation?

Hvis du arbejder med vandinstallationer i bygninger såsom institutioner, skoler, kommuner eller boligbyggeri, er du sikkert stødt på skader i brugsvandsystemerne. Miniguiden fokuserer på de korrosionsmæssige aspekter, og giver dig indblik i, hvordan du minimerer korrosionsrisikoen.

Hvad gør man, når borgerne klager over lugt i kommunen?

FORCE Technology har lavet en miniguide om, hvad kommunen kan gøre, når borgerne klager over lugt i kommunen. Guiden giver indblik i forskellige metoder, der kan bidrage til at reducere emissionen.

Ny model til beregning af levetid på marine betonkonstruktioner

Hvordan påvirker saltvand levetiden på betonkonstruktioner? Bør man undlade at bruge en såkaldt ”ageing factor” i forbindelse med levetidsmodellering, fordi usikkerheden kan blive for stor? Og kan ny teknologi som fx sensorer være med til at overvåge nedbrydning af armering og til at følge revnebevægelser?

Sjørring Maskinfabrik fremtidssikrer sin forretning med IoT-løsninger

Sjørring kender til vigtigheden af at have den rette skovl på sin entreprenørmaskine; holdbarhed, produktivitet og minimering af brændstofforbrug er alle faktorer, der påvirkes direkte af den påsatte skovl.

Viden om byggematerialer er afgørende for kvalitet i byggeriet

Hvis vi skal kunne sikre godt og sundt byggeri, er det vigtigt at kende og forstå byggevarernes egenskaber. Kun sådan kan vi sørge for at anvende de rigtige produkter på de rette steder – og det gælder både, når vi renoverer og bygger nyt, lyder det fra Teknologisk Institut.

Smiley-ordning – skaber værdi for egenkontrol i forsynings- og boligselskaber

FORCE Technology har udviklet et koncept, der indeholder værktøjet "RiskKal", som skal sikre et kvalificeret datagrundlag for kalibrering i egenkontrollen, og en simpel dokumentation i form af en Smiley-ordning.

Revidering af Affaldsbekendtgørelse giver bedre grundlag for dokumentation af byggeaffald

Når Affaldsbekendtgørelsen senere på året bliver revideret, kan det bl.a. få betydning for anmeldelsesproceduren, ligesom en række krav til screening og kortlægning af bygninger bliver præciseret. Dette vil give øget sporbarhed af byggeaffald og bedre mulighed for at genanvende.

Servitize.DK: Transform-forløb hjalp HS Tarm på vej

Gas, olie, biobrændsel, varmepumper – hos HS Tarm handler det om boligopvarmning. Virksomheden med den orangerøde flamme som logo udvikler og sælger systemer, der anvender en bred vifte af varmekilder.