NS System skal reducere ledetid og nedetid med IoT

Virksomheden NS System optimerer sin supply chain med ny IoT-løsning. QR-koder skal bl.a. sikre, at medarbejderne ikke skal lede efter materiel og mindske nedetid.

3D-print af prototyper reducerer time-to-market

I et samarbejde med FORCE Technology er Danfoss i gang med at udvikle 3D-print af prototyper i aluminium. En velkendt teknologi tegner til at have stort potentiale for den internationale koncern.

Cybersikkerhed: IoT-produkter med standarder

Standarder er et brugbart værktøj til at sikre pålideligheden i et elektronikprodukt. Men hvilke standarder findes der når man snakker cybersikkerhed? Og hvordan kan vi bruge disse bedst muligt?

Cirkulær succes kalder på bredt samarbejde

Inddragelse af flere faggrupper og brede kompetencer er opskriften, hvis bygge- og anlægsbranchen skal lykkes med den cirkulære omstilling. Sådan lyder det fra Teknologisk Institut.

Kunstig intelligens skaber bedre genanvendelse af materialer

Dansk Retursystem sorterer og genanvender materialerne fra danskerne. Men i deres sorteringsarbejde sniger der sig en gang imellem fejl ind, fordi flasker eller dåser ender det forkerte sted.

Hospitalspersonale indsamler medicinsk plast til genanvendelse

Læger og sygeplejersker på Rigshospitalet Glostrup indsamler i en testperiode medicinsk engangsudstyr i PVC-holdig plast, som efterfølgende sendes til genanvendelse på Teknologisk Institut.

Andemad kan genanvendes til dyrefoder og gødning

I et nyt projekt har man udviklet en simpel teknik, der fjerner andemaden og sikrer, at det efterfølgende kan bruges til proteinfoder eller energibiomasse. Udviklingsarbejdet er GUDP-støttet.

Industriel 3D-print: Do’s and Don’t’s

3D-print er en forholdsvist ny teknologi, der i de senere år er gået fra prototypestadiet til reel industriel serieproduktion. Teknologien tilbyder mange muligheder og gevinster, men der er nogle faldgruber, man bør være opmærksom på.

Fokus på plastaffald fra byggebranchen

Nyt beslutningsværktøj fra et InnoBYG projekt, skal hjælpe bygge- og anlægsbranchen med at håndtere det plastaffald, som branchen producerer. Det giver både mening i forhold til reduktion af CO2-udledning og også for at reducere trækket på jomfruelige ressourcer.

Dokumentation har stor betydning i det bæredygtige byggeri

Dokumentation er vigtigt når det kommer til udvikling af bæredygtige byggematerialer og konstruktioner. På Teknologisk Institut er dokumentationen en parameter, når det gælder bæredygtigheden.