, ,

Nu kan robotterne arbejde sammen

Teknologisk Institut har fået robotter til at arbejde sammen hos Vestas ved hjælp af fremtidens digitaliseringsmuligheder. Det betyder, at mobile robotter fungerer som de stationære robotters forlængede arm.
Ultraaqua
,

Dansk teknologi giver svømmehaller uden klordampe

Den danske Cleantech virksomhed ULTRAAQUA står bag en teknologi til rensning af vand i svømmehaller, der bliver benyttet i både Danmark og i udlandet. Virksomheden har haft et tæt samarbejde med GTS-instituttet DHI.
,

Bedre butiksindretning styrker brugeroplevelsen

Kan butikker indrettes, så kunderne får den optimale oplevelse af butikkens miljø og vareudvalg? Ved hjælp af eye tracking udstyr har FORCE Technologys Afdeling for Anvendt Psykologi givet anbefalinger til indretning af Spejdersport i Næstved.
,

Nyt brillestel 3D-printes i titanium

En serie af brillestel produceret i 3D-printet titanium har givet nye design- og produktionsmuligheder for en dansk brilledesigner med hjælp fra Teknologisk Institut.
,

5 råd til styring af innovationsprojekter

At arbejde med innovation kan til tider forekomme kaotisk, forvirrende og uhåndterbart. Og på grund af manglende strategiske overvejelser er det ofte mere eller mindre tilfældigt, om man opnår det ønskede resultat. Men sådan behøver det heldigvis ikke at være.
, ,

Ekstrudering af fødevarer - nu i pilotskala

Udvikling af nye fødevarer kan være en længerevarende og dyr proces. For at modvirke det har Teknologisk Institut for nyligt investeret i ekstruderingsudstyr, som skal gøre det muligt at afprøve visse fødevareprodukter i pilotskala. Dermed kan det enkelte produkt optimeres - billigt.
, ,

Danmark må forberede sig på fremtidens klimaforandringer

Fremtidens klima betyder voldsommere vejr, som kan skabe store ødelæggelser. Risikoanalyser og kortlægning har afgørende betydning for at tackle fremtidens ekstremfænomener, siger Ole Mark fra DHI.
,

Grøn omstilling giver værdi til danske hoteller

Der ligger et stort potentiale for hotelbranchen i at nytænke forretningsmodeller og ydelser, der nedsætter forbruget og øger bæredygtigheden. Men et nyt forskningsprojekt viser, at bæredygtighed i branchen er meget mere og andet end sparede antal kilowatt-timer: Det handler nemlig om omsorg for både miljøet og gæsten.
,

Sikre kyster kræver helhedsløsninger

Naturen påvirker kysterne over kilometerlange stræk på tværs af kommuner. Derfor er der brug for helhedsløsninger og samarbejde på tværs, hvis Danmarks kyster skal sikres mod fremtidens uvejr, skriver Nils Drønen fra DHI.
, ,

Ny teknologi betyder bedre kontrol af trafikskilte

RetroSign GRX giver vejmyndigheder i hele verden mulighed for at indsamle flere og bedre data om trafikskiltes effekt og funktion. For amerikanske TAPCO er GRX et nyt og vigtigt værktøj, som kan måle trafikskiltes effekt. Dermed sikres det, at skilte lever op til de fastlagte standarder, hvormed vejsikkerheden øges.