Skibe skal kunne sejle på metanol

Nyt projekt støttet af Energistyrelsen vil udvikle en eftermonteret løsning til eksisterende skibe, så de kan sejle fossilfrit på det alternative brændstof metanol.

Banebrydende opfindelse til brintproduktion

Nyt dansk forskningsprojekt har demonstreret, at man ved at gå fra naturgasopvarmede brændere i brintproduktionen til elopvarmning, kan spare 1% af den globale CO2-udledning.

Ny miljøteknologi kan mindske fødevarebranchens vandforbrug

I et nyt samarbejde med fiskemelsfabrik og vandsektoren skal Teknologisk Institut udvikle og teste ny metode til begrænsning af vandforbrug. Teknologien vil give store besparelser på vand og energi, mere miljøvenlig produktion og bedre udnyttelse af ressourceholdige reststrømme.

GTS: Giver virksomheder adgang til unikke testfaciliteter inden for materialeteknologi

Arbejder du med materialeløsninger, og er du interesseret i udviklingen af ny teknologi inden for området? Læs med om, hvilke testfaciliteter GTS-institutterne tilbyder på området.

Meget mere end jern og gul maling

Gennem virksomhedstilpassede forløb hjælper Servitize.DK danske virksomheder med at implementere servitization i forretningen. Det har bl.a. været til glæde for BSV Krantilbehør, hvor et forløb har ført til et helt nyt mindset i virksomheden.

Europæisk innovationsprogram skaber vækst og beskæftigelse for danske SMV’er

En ny dansk-schweizisk analyse viser, at det europæiske innovationsprogram Eurostars har en klar og tydelig positiv effekt på danske SMV’ers omsætning, eksport og produktivitet.

Opstartsvirksomhed i mål med ny opskrift på stærke overflader

Danmark har brug for flere nye forskningsbaserede virksomheder. Men hvordan kommer man fra forskning til den markedsklare løsning? Et tæt samarbejde med GTS kan bane vejen fortæller Mads Brink Laursen, CEO i TRD Surfaces.

Ekspertviden om standarder sparer tid for virksomheder

LB Altimeters havde brug for bevis for, at deres produkter overholder gældende MIL-standarder. FORCE Technology’s fagspecialister bistod med målrettede tests og viden om standarderne, som gav LB Altimeters den nødvendige dokumentation.

De unge vil bygge med træ

Kursus om trækonstruktioner er tilbage på det ordinære skema på DTU, efter en femårig pause. Interessen fra de studerende er overvældende, og allerede nu er tilmeldingerne til kurset dobbelt så højt som forventet.

DBI snart klar til brandtest i ny stor ovn

DBI har investeret i en ny, stor ovn og indleder om få dage de første kontroltests af ovnens funktioner. Dermed forventes det, at DBI kan tilbyde akkrediterede brandtests i ovnen fra slutningen af februar.