GTS-institut tester værnemidler 24 timer i døgnet

I takt med, at corona-virussen spreder sig til alle verdens lande, er efterspørgslen efter værnemidler eksploderet. FORCE Technology spiller en hovedrolle i forhold til at teste, om værnemidlerne lever op til europæiske standarder, og dermed er sikre at bruge for sundhedspersonalet. 

Fjernrådgivning om bl.a. indeklima

Thor Hansen, Teknologisk Institut, arbejder til daglig med bl.a. indeklima og sunde bygninger. Han fortæller, at det på trods af corona-krisen stadig er muligt at få hjælp, hvis man har behov for fx tilstandsvurderinger eller er udfordret af de store regnmængder, vi har fået, og måske nu er bekymret for, om vandindtrængen har givet skimmelsvamp.

Brintskørhed i stål - hvad er det?

Brintskørhed er særlig kritisk ved anvendelse af højstyrke stål, og test af fx bolte før installation kan give en god indikation af, om boltene indeholder hydrogen fra fremstillingsprocessen.

Teknologi og innovation kan hjælpe danske virksomheder med at nå FN's verdensmål

Alle snakker om, at teknologien er vejen til at nå FN’s 17 verdensmål og løse den presserende klimakrise. Men det kan være svært at forestille sig hvordan, det egentlig skal ske i praksis. For at give et indblik i teknologiens mange muligheder vil denne artikel gå i dybden med fire cases, der alle har teknologi og digitale løsninger som fællesnævner.

Spritny, brandsikker løsning kan redde patienters liv

Med en brandsikker spritdispenser, der kan placeres i flugtveje, vil IWI Technology styrke bekæmpelsen af infektioner, multiresistente bakterier og vira på hospitaler. Den er udviklet i samarbejde med DBI – og er i disse Corona-tider mere aktuel end nogensinde.

Bæredygtighed er nøglen til succes

Får virksomheder noget ud af en bæredygtig omstilling? Vil det påvirke kundens oplevelse negativt? Og hvordan kan gammelt brød bidrage til en grøn agenda? Trine Plambech, der er Intelligent Sustainability Manager hos Alexandra Instituttet, forklarer, hvorfor det kan betale sig for alle virksomheder at tage på en bæredygtig rejse.

TDC har fået ISO 14001-certifikat på sin miljøledelse

Bæredygtighed står højt på TDC’s agenda. Men hvordan styrer man miljøledelse i en stor virksomhed, med mange medarbejdere spredt over tusindvis af lokationer? Med hjælp fra FORCE Certifications fik TDC struktur på miljøledelsessystemet og papir på deres ISO 14001-certificering.

Bakterier stortrives efter oversvømmelser

På Teknologisk Institut opfordrer man til at tage sine forholdsregler ved oprydning efter oversvømmelser. Efter en vandskade kan der gemme sig sundhedsskadelige bakterier på materialer, så på med handsker og masker, lyder rådet blandt andet.

Filterbeton skal klare kampen mod regnvandet

Februar 2020 slog rekorden som den mest regnfulde februar måned registreret i Danmark nogensinde. Nedbør er en af de primære klimaudfordringer, som Danmark står overfor – og nedbørsmængden er både øget og intensiveret. Ifølge Teknologisk Institut, kan såkaldt filterbeton være en attraktiv løsning til klimasikring, særligt i byområder.

Udnævnelse som styrkeposition forpligter

Danmarks Erhvervsfremmestyrelse har for nylig udpeget bygge- og anlægsbranchen som en dansk styrkeposition. En vigtig udnævnelse, som får betydning for branchens mulighed for udvikling i de kommende år, lyder det fra Teknologisk Institut.