Novel Food temadag med Fødevarestyrelsen

Torsdag d. 20. januar inviterer Teknologisk Institut og Fødevarestyrelsen til temadag der sætter fokus på novel food. På dagen vil du bl.a. kunne opleve en rundvisning i instituttets fødevarelaboratorier.

Det øgede fokus på bæredygtig fødevareproduktion og grøn omstilling, afføder et behov for bedre udnyttelse af sidestrømme og restprodukter fra fødevareindustrien, som potentielt set kan være novel food.

Samtidig sker der også en hastig udvikling indenfor oprensnings- og forarbejdningsprocesser, som også kan lede til novel food ingredienser. Dertil kommer, at det globale marked hele tiden bliver mindre og mindre forstået på den måde at import af fødevarer fra tredje lande bliver mere almindelig. Dette betyder potentielt, at man importerer en fødevare som er ”novel food”.

Fødevarestyrelsen og Teknologisk Institut vil på denne temadag give deltagerne en guidet tur rundt i novel food reglerne og en introduktion til EU’d digitale novel food-ansøgningsplatform. Deltagerne vil også få viden om, hvad den gode novel food-ansøgning skal indeholde fra novel food ekspert i EFSA fra Morten Poulsen fra DTU. Til slut vil der være mulighed for rundvisning i fødevarelaboratorierne på Teknologisk Institut samt faciliteterne til pilotproduktion af insekter.

Info

Tidspunkt: torsdag d. 20. januar, Kl. 10:30 – 16:00

Sted: Teknologisk Institut, Kongsvang Allé 29, 8000 Aarhus C

Pris: det er gratis at deltage i arrangementet

Læs mere, se programmet og tilmeld dig her