Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Webinar – Fermentering af biomasse

23. marts - 15:00 - 16:00

Gratis

Torsdag d. 23. marts kan du deltage i et webinar, hvor du kan lære mere om professionel fermentering og dets muligheder for bedre udnyttelse af både tørre og våde biomasser.

Fermentering har indenfor de seneste år vundet stort indpas i den private husholdning og hos restaurantionskøkkenerne. Det er især blevet populært med fermenteringen til produktion af kombucha, hvor man tilsætter en bakterie/svampe til tevand og dermed via en gæringsproces skaber et tredje, højværdi te-produkt med højt vitaminindhold, der bl.a. styrker tarmfloraen.

I dag vinder fermenteringsprocessen også mere og mere frem hos kommercielle produktionsvirksomheder indenfor bl.a. fødevareindustrien. Fermentering kan skabe værdi, ud af en ressource eller biomasse, som man evt. i rest-ressource fra sin produktion og som i dag ikke udnyttes til et højværdiprodukt. Det vil sige et produkt højest oppe i den bioøkonomiske værdikæde.

Via en fermenteringsproces kan der skabes nye produkter, fx nye fødevarer eller ingredienser, som kan erstatte CO2-tunge eksisterende fødevarer eller foderprodukter. Fermentering er også med til at udvikle en cirkulær økonomi.

På Teknologisk Institut arbejdes der med alle former for biomasse indenfor den blå, grønne, gule eller grå biomasse. Det kan fx være græs, tang, larver eller skaldyr.

Indhold

På dette webinar bliver du taget igennem fermenteringsprocessen og du vil høre mere om, hvad en fermentering kan bruges til, når det gælder industriel fermentering af biomasse.

Webinaret henvender sig til virksomheder, der arbejder med udvikling af produkter baseret på biomasse eller personer, der er i gang med at udvikle projekter med fokus på dette.

Der forudsættes ingen viden om industriel biofermentering forud for deltagelse.

Info

Tidspunkt: torsdag d. 23. marts, Kl. 15:00 – 16:00

Sted: online

Pris: Det er gratis at deltage i webinaret

Du kan læse mere og tilmelde dig her

Detaljer

Dato:
23. marts
Tidspunkt:
15:00 - 16:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Hjemmeside:
Gå til begivenhed

Arrangør

Teknologisk Institut
Telefon:
72 20 20 00
E-mail:
info@teknologisk.dk
Se Arrangør hjemmeside