Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Status og perspektiver for mikroalgeproduktionen i Danmark

27. april - 09:30 - 15:00

Gratis

Onsdag d. 27. april kan du deltage i en temadag, der sætter fokus på den nuværende status og fremtidige perspektiver for mikroalgeproduktion i Danmark. På dagen vil du bl.a. kunne høre oplæg fra både industrien og forskningsverdenen.

I de senere år er mikroalger opstået som en lovende alternativ kilde til foder og fødevarer med mulighed for at opnå et mere klimaneutralt landbrug, da algerne kan dyrkes ud fra industrielle sidestrømme med et lavt arealforbrug og ikke kræver dyrkbar jord.

Dette skyldes dels at mikroalger kan opnå høje vækstrater og et højt proteinindhold og betragtes derfor som fremtidige, alternative proteinafgrøder af god ernæringsmæssig kvalitet. Herudover er mange af algerne også i stand til at producere essentielle fedtsyrer, forskellige pigmenter og vitaminer som alle er interessante i industriel sammenhæng.

Temadagen afholdes i sammenhæng med udarbejdelsen af en rapport i december 2021 for Food & Bio Cluster Denmark i forbindelse med Innovationskraftsamarbejdsaftalen.
Formålet er at give et indblik i, hvor langt vi er i Danmark med teknologier til mikroalgeproduktion, anvendelsesmulighederne for mikroalgerne inklusiv emner som: cirkulær bioøkonomi, industriel algealgeproduktion og forædling af mikroalger

På dagen vi der være præsentationer fra både industrien og forskningsverdenen. Der vil herudover også være mulighed for at se algedykningsfaciliteterne på Teknologisk Institut, få en rundvisning på bioraffineringspilotanlægget samt at høre om den kommende fermenteringsfacilitet.

Info

Tidspunkt: onsdag d. 27. april, Kl. 9:30 – 15:00

Sted: Gregersensvej 1, 2630 Taastrup

Pris: det er gratis at deltage i arrangementet

Læs mere, se programmet og tilmeld dig her

Detaljer

Dato:
27. april
Tidspunkt:
09:30 - 15:00
Pris:
Gratis
Begivenhed Kategori:
Gå til begivenhed

Arrangør

Teknologisk Institut
Telefon:
72 20 20 00
E-mail:
info@teknologisk.dk
Se Arrangør hjemmeside

Sted

Teknologisk Institut Taastrup
Gregersensvej 8
Taastrup, 2630
+ Google Maps
Telefon:
72202000
Se Sted hjemmeside