Alexandra Instituttet går med i offentligt samarbejde

Som noget nyt er Alexandra Instituttet gået med som leverandør i det offentlige samarbejde OS2 – Offentligt Digitaliseringsfællesskab. Dermed vil Alexandra Instituttet i endnu højere grad kunne bidrage til udviklingen af offentlige IT-løsninger.

Når man udvikler offentlige løsninger er der fornuft i at strømline og åbne dem op, så arbejdet, der ligges i et projekt, kan videreudvikles og tænkes ind i nye løsninger i andre kommuner. Denne tanke er OS2 et forsøg på at imødekomme. Det kommer til udtryk ved, at det offentlige fællesskab har fokus på at skabe og dele it-løsninger, anvende open source og open content, samt beskytte ejerskabet af fællesskabets løsninger.

OS2 står ikke for at bestille de enkelte systemer, men for at vejlede og styre dem, så de imødekommer behovet for deling og tilgængelighed.

I dag er halvdelen af landets kommuner med i OS2, som har bistået udviklingen af 12 IT-systemer i fællesskabets fireårige levetid.

Alexandra Instituttet som leverandør

Ideerne om vidensdeling og udvikling af IT-arkitektur går godt i spænd med Alexandra Instituttets kompetencer. Derfor træder instituttet nu ind i samarbejdet som leverandør. Det betyder, at GTS-instituttet vil bistå i det praktiske udviklingsarbejde og kreere nye løsninger. Dermed kan der eksempelvis åbnes op for potentialet i Smart Cities, big data og velfærdsteknologi.

Potentielt strækker denne involvering sig helt fra konceptudvikling til implementering og evaluering af de enkelte projekter, hvis det står til GTS-instituttet selv.

”Vi har lavet projekter inden for en bred vifte af emner og kan tilbyde rådgivning og udvikling af produkter og services baseret på den nyeste forskning. Det gælder lige fra mobile løsninger, brugerdreven innovation til interaktionsdesign, positionering og sikkerhed. Vi kan i stor udstrækning byde ind på mange af de it-områder, som OS2 arbejder med. Vi er dermed et rigtig godt sted at starte, fordi man typisk får 80-100 procent af sin opgave løst med hos én leverandør. På den måde slipper medlemmerne for besværlig koordinering mellem forskellige leverandører,” forklarer Rasmus Vedel, Business Development Manager hos Alexandra Instituttet.

Læs mere her