Aftale om forskningsreserven for 2018 på plads

Regeringen, Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har indgået en aftale om udmøntning af 1.010 millioner kroner til forskning og udvikling i 2018. GTS-foreningen er tilfreds med, at aftalen prioriterer midler til Innovationsfonden og UDP’erne. 

De ekstra penge til forskning og udvikling kommer fra den forskningsreserve, regeringen har afsat i finanslovforslaget for 2018, som er ca. 440 millioner kroner større end i 2017.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over den nye aftale:

– Forskning gør vores liv bedre. Det skaber arbejdspladser, forbedrer vores sundhedssystem, vores uddannelser, vores miljø, og det kan give os svar på, hvordan vi giver børn en god start på livet. Med aftalen i dag kan vi se frem til ny viden, som på mange måder kan gøre vores samfund og vores hverdag endnu bedre, siger Søren Pind.

Partierne har bl.a. afsat 360 millioner kroner til Danmarks Innovationsfond. Her skal pengene bruges til at styrke forskningen i bedre sundhed, nye teknologiske muligheder og grøn vækst, som kan føre til nye løsninger, der giver svar på store globale udfordringer og styrker dansk eksport, vækst og velfærd.

Virksomheder kan tage en risiko i ny teknologiudvikling

Desuden bliver der afsat 270 millioner kroner til udviklings- og demonstrationsprogrammer, som blandt andet skal bruges på udvikling af nye teknologier inden for miljø-, økologi- og energiområdet.

– Vi glæder os især over de ekstra midler til Innovationsfonden og UDP’erne, som dermed kan sætte projekter i gang, som gør det muligt for virksomheder at tage en risiko i ny teknologiudvikling. Det er med til at sikre arbejdspladser og vækst, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Læs mere om aftalen og de andre områder, der er investeret i her

Foto: Uddannelses – og forskningsminister Søren Pind besøger Teknologisk Instituts robotcenter i Odense