Årsmøde om digitale teknologier

Den 29. september havde vi i GTS-nettet inviteret centrale danske beslutningstagere til at deltage i vores årsmøde under temaet ”Mere digital damp på kedlerne – Hvordan kan samarbejde om digitale teknologier gøre Danmark til et attraktiv land at produktudvikle og producere i?”. 

På årsmødet blev det blandt andet diskuteret, hvordan digitalisering øger behovet for samarbejde mellem aktører i værdikæder, fordi digitalisering kræver adgang til en bred palet af kompetencer. Et andet centralt tema var, hvordan innovationssystemet bedst understøtter den digitale omstilling.

dsc_9846

Foto: Dagens tema bliver livligt diskuteret ved bordene.

Dagens oplægsholderne var:

På årsmødet havde vi inviteret fem oplægsholdere til at give deres erfaringer med digitalisering som oplæg til efterfølgende diskussion blandt deltagerne i årsmødet.

Dr. J.T Bergqvist, der er formand og CEO for det finske HUURE Group, og bestyrelesmedlem i FIIF – Finnish Industrial Internet Forum. J.T Bergqvist satte blandt andet fokus på, hvordan Finland målrettet arbejder med at udvikle digitale økosystemer og industrielle netværk, der skal styrke finske industrivirksomheders digitale omstilling og tværgående samarbejde.

Torbjörn Lundahl, der er programdirektør for Ericssons nationale forskningssatsninger, herunder forskningsprogrammet ”5G for Sweden”, som samler repræsentanter fra industrien, universiteter og forskningsinstitutioner. På seminaret satte han fokus på den stigende betydning af samarbejder i klynger og økosystemer.

Jesper Mogensen, som er CTO for den danske virksomhed SKOV A/S, der producerer ventilations- og produktionsstyringssystemer til svine- og fjerkræproducenter. Jesper Mogensen fortalte om den rejse virksomheden har været igennem fra producent af traditionelle ventilationssystemer til at gøre dem digitale og intelligente.

dsc_9801

Foto: Jesper Mogensen fra Skov A/S fortæller om, hvordan virksomheden har styrket forretningen ved at gribe nye digitale muligheder.

Thomas Visti er CEO for den danske Robotvirksomhed MIR – Mobile Industrial Robots, der er en af succeshistorierne fra den stærke fynske robotklynge. Thomas Visti fortalte blandt andet om, hvor meget det betyder for MIR at være en del af den fynske robotklynge.

dsc_9814

Foto: Thomas Visti fra MIR fortalte om fordelene ved at være en del af den fynske robotklynge.

Til sidst gav Søren Stjernqvist, der er formand for GTS-foreningen og administrerende direktør på Teknologisk Institut, en række aktuelle eksempler på samspil mellem virksomheder og GTS-institutterne.

Tre ordførere deltog i paneldebat

dsc_9863

Foto: Tre ordførere fra Alternativet, Enhedslisten og Venstre diskuterer dagens emne.

Afslutningsvis deltog MF Rene Gade, Alternativet, MF Eva Flyvholm, Enhedslisten og MF Jakob Engel-Schmidt, Venstre i en debat om, hvordan Danmark skaber de bedste betingelser for, at danske virksomheder griber de nye digitale teknologier.

Ny publikation

I forbindelse med årsmødet udgav GTS-foreningen en ny publikation “Mere digital damp på kedlerne”. Du kan læse mere om publikationen og hente en pdf-version her