Åbning af One-stop-shop for udvikling af IoT-løsninger

Fredag d. 16. marts 2018 slog FORCE Technology og Alexandra Instituttet officielt dørene op til Nordic IoT Centre. Mange interessenter valgte at kigge forbi centret, der skal få flere danske virksomheder i gang med digitalisering. Læs mere om formålet med det nye center og se en film fra åbningen. 

FORCE Technology og Alexandra Instituttet er gået sammen om Nordic IoT Centre. Dermed tilbyder de to GTS-institutter nu en efterspurgt one-stop-shop for udvikling og praktisk implementering af IoT-løsninger.

”Paratheden til at udnytte de digitale værktøjer begrænses ofte af virksomhedernes manglende viden om de nye teknologier, og hvordan de kan implementeres i eksisterende eller nye produktløsninger. En viden, som FORCE Technology og Alexandra Instituttet i kraft af deres GTS-virke har oparbejdet i gennem en lang årrække,” siger Ole Lehrmann Madsen, CEO, Alexandra Instituttet.

På åbningsdagen var der mulighed for at høre, om nogle af de aktiviteter Alexandra Instituttet og FORCE Technology er involveret i bl.a. visualisering af data og udvikling af aktivitetssensorer, der fx kan måle kundeflowet i en butik.

Hurtigere vej til markedet

I Nordic IoT Centre får virksomhederne adgang til omfattende viden, kompetencer og testfaciliteter til udvikling af succesfulde IoT-løsninger. Det betyder, at virksomhederne kan komme hurtigere på markedet med deres IoT-løsninger, når de her får adgang til alle nødvendige multidisciplinære ressourcer på ét sted. Nordic IoT Centre vil også omfatte et netværk af serviceleverandører, producenter og udviklere af IoT løsninger, så danske virksomheder nemt kan finde de rette partnere til netop deres udfordringer.

”Centret råder over en bred pallette af tekniske kompetencer indenfor hardware og software, sensorsystemer og machine-learning – så vel som faglig viden om produkttest og internationale godkendelser af IoT-løsninger. Endvidere indgår Nordic IoT Centre i et netværk af faglige og internationale samarbejdspartnere, som kan inddrages til løsning af specifikke problemstillinger,” fortæller Juan Farré, CTO, FORCE Technology.

Nordic IoT Centre skal bane vejen for, at flere danske virksomheder udnytter nye digitale muligheder fortalte Anders Kofod-Petersen, vicedirektør i Alexandra Instituttet og Juan Farré, CTO i FORCE Technology.

Se en film fra åbningen af centret her

Læs mere om Nordic IoT Centre her