65 aktiviteter skal skabe innovation og beskæftigelse

RTI, Rådet for Teknologi og Innovation, investerer 850 millioner kroner i de ni GTS-institutter fra 2013 til 2015, hvilket indtil videre har resulteret i 65 nye aktiviteter.

Via GTS-institutterne kan danske virksomheder få adgang til ekspertviden og højtspecialiseret teknologiske faciliteter. Samarbejdet giver dansk erhvervsliv gode forudsætninger for at udvikle og tjene penge på udfordringer inden for eksempelvis miljø-, klima- og sundhedsområderne.

”De nye udviklingsaktiviteter betyder, at GTS-institutterne har sat gang i en lang række aktiviteter der skal styrke innovationen i Danmark. Med aktiviteterne kan der udvikles løsninger på forkant af markedets behov. Fællesnævnerne for projekterne er, at det er behovene hos danske små og mellemstore virksomheder, der er i fokus”, siger direktør i GTS-foreningen, Ragnar Heldt Nielsen.

Aktiviteternes emner spænder vidt fra robot- og automatiseringsteknologi til udvikling af nye miljøteknologier – og til nye løsninger inden for sundhed og fødevarer. Her er tre eksempler:

  1. DHI vil gøre fremtidens vindmøllerparker på havet billigere til gavn for dansk erhvervslivs konkurrenceevne. Læs mere.
  2. Alexandra Instituttet, DELTA, FORCE Technology og Teknologisk Institut vil gøre Danmark til telemedicinsk foregangsland og give danske virksomheder et forspring i forhold til at udvikle nye telemedicinske løsninger. Læs mere.
  3. Teknologisk Institut vil fastholde produktionen i Danmark og skabe nye arbejdspladser bl.a. ved at give danske, højteknologiske virksomheder et tilbud om pilotproduktion af avancerede komponenter og produkter. Læs mere.

Læs pressemeddelelsen om investeringerne på Uddannelsesministeriets hjemmeside.