drone

Ny dansk dronestrategi skal gøre Danmark til foregangsland

Tidligere i dag fremlagde regeringen en ny dronestrategi, der skal sætte fart på den danske indsats på droneområdet. Strategien, der er den første danske af sin slags, er en anerkendelse af droneteknologiens store potentiale inden for en bred vifte af brancher.
dsc07085

DBI åbner kontor i Norge

Som led i DBI’s internationaliseringsstrategi etablerede DBI sig sidste år med en ny enhed i Norge – under navnet DBI Norge. Nu går DBI så skridtet videre og åbner kontor i Norge. Det sker den 1. oktober 2016, når DBI Norge får til huse i Gardemoen Business Park i nærheden af Oslos lufthavn.
Business conference

DELTA åbner nyt Nordic IoT Centre

Internet of Things (IoT) er en ny teknologi i rivende udvikling. Stadig flere producenter får øjnene op for det utal af muligheder, der er ved enten at udvikle nye IoT-løsninger eller inkorporere IoT i eksisterende produkter. DELTA’s nyoprettede Nordic IoT Centre tilbyder virksomheder rådgivning og test i forbindelse med IoT-produktudvikling.
bearbejdning-af-biomasse

Teknologisk Institut etablerer nyt bioraffinerings-pilotanlæg

Et nyt projekt, SUBLEEM under Grøn Omstillingsfond, skal demonstrere potentialet i at skabe værdifulde biobaserede produkter fra planterester som fx roetoppe, opskyllet tang og rester fra ølproduktion.
dhi

Hvad er de økonomiske konsekvenser af oversvømmelser?

Klimaforandringer og deres følgevirkninger lægger et stort pres på byerne om at tilpasse sig den voksende trussel om oversvømmelser. Derfor investerer de danske myndigheder i storstilede projekter, der skal forsøge at afbøde konsekvenserne af oversvømmelser rundt om i landet og forebygge kommende oversvømmelser.
Clouds over Green Field

Seminar om hydrologiske prognoser

På seminaret vil de vigtigste resultater af HydroCast (Hydrological Forecasting and Data Assimilation) projektet blive præsenteret. Kom og hør om tre casestudier og få mere viden om blandt andet real-tids prognoser og varsling af overflade- og grundvand.
presse-nordborg

DELTA udvider sine akkrediterede testfaciliteter

DELTA udvider sine akkrediterede testfaciliteter til også at omfatte laboratoriet i Nordborg. Fra september 2016 er DELTA i Nordborg akkrediteret af DANAK for pålidelighedstests på en række områder indenfor klimatiske, mekaniske og IP tests.
Sustainability, Production, Life Science, Biotechnology, Biobased society, Ecosystem, System, By-products, Animal, Feed, Food, Insects, Mealworms, Larvae, Beetle, Pupae, Protein, Unsaturated Fatty Acids,

Insekter – fremtidens proteinkilde i Danmark?

Onsdag den 12. oktober 2016 afholder InBIOM og Teknologisk Institut temadag om insekter som fremtidens proteinkilde i både fødevarer og foder.
dsc_0058_lysnet

Psykologi og målinger sikrer brugervenlige produkter

Hvordan sikrer man, at nyt medicinsk udstyr bliver anvendt efter hensigten? Og at legetøj har et design, der falder i børnenes smag? Det kan man få svar på i nyt testcenter hos FORCE Technology. Testfaciliteten kombinerer psykologi og måleudstyr og er en af de første af sin art.
gts_308

Investering i FoU giver resultater for virksomhederne

Teknologisk Institut har for Uddannelses- og Forskningsministeriet udarbejdet en rapport, der belyser, hvilken betydning virksomhedernes valg af FoU-investeringer under finanskrisen havde for deres udvikling.