brugerne
,

Når brugerne udvikler medicinsk udstyr

Optimal behandling af ens nærmeste ligger højt på ønskesedlen hos alle pårørende, og nogle vælger selv at gribe ind i stedet for at vente på, at ”systemet” kommer med løsningen på lige netop deres problem. Selv om brugerne allerede spiller en central rolle i udviklingen af medicinsk udstyr, kan de få en endnu større betydning for udvikling af fremtidige produkter gennem såkaldt ”disruptiv innovation”.
Robotterne
, ,

Robotterne er her allerede

Hvordan bliver en fremtid fuld af robotter, hvad kommer de til at lave og vil de erstatte vores jobs, og hvad betyder det, hvis de bliver klogere end mennesker? Flere og nogle af de spørgsmål prøver Søren Tranberg Hansen og Jakob Fredslund at besvare i deres nye bog "Robotterne iblandt os".
sundhedsinnovation

Australsk interesse for dansk sundhedsinnovation

Odense vil summe af aktivitet, når sundhedsprofessionelle fra hele verden mødes til Week of Health & INNovation (WHINN) den 19. til 23. oktober 2015. Det er første gang WHINN afholdes, og allerede nu har flere centrale virksomheder, organisationer og nøglepersoner meldt deres ankomst.
demente
,

Brikkerne falder på plads i huskespil for demente

Efter et vidensamarbejde med DELTA har designvirksomheden Nicodesign bragt sit stimuleringsværktøj til demente tættere på markedet. Sensory Memory Game (SEMO) hedder produktet, og konceptet går ud på at hjælpe ældre mennesker med demens til at genopleve minder ved brug af sanser i individuel eller gruppesammenhæng.
telemedicin

Udfordringen med at arbejde telemedicin ind i den daglige drift

En analyse fra Alexandra Instituttet viser, at det ikke er nok at indføre nye måder at monitorere borgerne på og dele borgernes sundhedsdata mellem kommunen og klinikkerne på sygehuset. Den store udfordring ligger i at få tilpasset telemedicin til de nuværende arbejdsgange. Man skal så at sige normalisere telemedicin, hvilket betyder, at man skal tænke telemedicinen ind i den daglige drift i kommunerne og på sygehusene.
sarita

Når ældre falder, griber Sarita ind

Efter blandt andet et vidensamarbejde med DELTA er virksomheden Eze Elektroniks unikke faldalarm i dag tæt på færdigudviklet, og den testes i øjeblikket på to plejehjem i Aarhus-området. Sarita, som faldalarmen hedder, er den hidtil eneste af sin slags og har potentialet til at revolutionere markedet for faldalarmer.
webtv
,

Webtv kan hæve livskvaliteten for demensramte

Hurtigt tempo, komplekse historier og mange klip præger en stor del af traditionelle tv-udsendelser. For mennesker med en demenssygdom eller hukommelsesbesvær er det forvirrende og en stor udfordring at følge med i. Sammen med videoproduktionsselskabet, Safran Film, har Alexandra Instituttet i efteråret 2014 undersøgt potentialet og afklaret målgruppen for webtv til demensramte.