Successiv bill

Brugertest af produktet gjorde forskellen

Du kender det måske fra dig selv: Du sidder og arbejder og pludselig mister du dine friske øjne og evnen til at sætte dig i modtagerens sted. Den udfordring stod Henrik von Scholten fra firmaet Successiv med. Men så fik kan sat nye vinkler på sit kommende produkt med Alexandra Instituttet via Videnkupon.
grøn omstilling

Få succes med grøn omstilling

Hvad skal der til, for at få succes med grøn omstilling? En stor, ny undersøgelse viser, at danske virksomheder har fire forskellige tilgange til at omstille sig i håbets farve. Find din type her og få konkrete råd til, hvordan du opnår succes med grøn omstilling, hvad enten din virksomhed er moderat, frontløber, opfinder eller målrettet.
bar

Byg din bar online

Virksomheden Torstein Drikkevareservice arbejder ikke normalt i den virtuelle verden, når der konstrueres og monteres barudstyr. Det vil indehaver Christian Torstein nu ændre på.
eye tracking

OculusGaze - eye tracking nu også i 3D

Oculus Rift har fået manges øjne op for mulighederne inden for tredimensionelle oplevelser. Den danske eye tracking OculusGaze har dog lidt mere x-faktor.
eksaminer

Nyt system kan være springbræt for fremtidens eksaminer

Omkring 250 gymnasieelever og 250 jurymedlemmer fra 62 forskellige lande besøger Aarhus for at deltage i den prestigefyldte International Biology Olympiad (IBO) 2015. En app udviklet af Alexandra Instituttet danner rammen om alle olympiadens faglige aktiviteter.
blinde

Nu kan blinde finde vej med audiobeacons

Som blind kan det være mere end almindeligt svært at finde rundt i nye omgivelser. At finde receptionen, toilettet eller en bestemt person i en ukendt bygning kan være næsten umuligt at gøre på egen hånd. Derfor arbejder Alexandra Instituttet, Living IT Lab og Instituttet for Blinde og Svagsynede på en løsning, der kan gøre livet lettere for blinde og svagsynede. Og svaret er beacons. Audiobeacons.
indflydelse

Poletter skal give Harlev-borgerne indflydelse

Den 19. maj modtog borgerne i Harlev to poletter i deres postkasse, som skal give dem indflydelse på, hvordan en sum penge skal bruges på henholdsvis en række offentlige, grønne områder samt lokalbiblioteket i Harlev. Initiativet hedder ’Borgerbudget Harlev’ og er initieret af Grøn Medborgerskab. Her vil første version af prototypen, der er udviklet i projektet Digital Bydel, for første gang blive afprøvet ude blandt borgere.
idé

Har Opfinderrådgivningen hørt din idé endnu?

Vi skal leve af de gode idéer i Danmark. Og vi skal leve af at arbejde hårdt og føre de bedste ud i livet. Opfinderrådgivningen på Teknologisk Institut har lavet en ny video, hvor du kan se, hvordan de kan hjælpe dig med din idé.
TalkingBadge

Talende enheder giver tryghed og øger effektiviteten

Stedbestemte lydbeskeder til oplæring og information af rengøringspersonale kan spare tid, øge kvaliteten og gøre medarbejderne mere trygge i deres arbejde, viser projekt, som Alexandra Instituttet har været samarbejdspartner på.