IoT

IoT vender op og ned på vores hverdag

Med IoT – Internet of Things eller tingenes internet – vil alt omkring os blive målt og omsat til tal – både når vi er bevidste om det, og når vi ikke er det. IoT vil hjælpe os med at blive mere effektive, sundere og mere sikre. Samtidig vil vi blive mere paranoide. Sådan lyder fremtidsperspektivet fra en af verdens førende IoT-eksperter, Mirko Presser, der har gjort status over IoT og dets indvirkning på samfundet.

Læs mere

affald

Nu skal vi til affaldslommerne

Af Anders Jørgensen, Opfinderrådgivningen

Anne og Tobias har udviklet en fleksibel skraldespands-løsning til sortering af affald i lejligheder. Det meste af udviklingsprocessen har været offentligt tilgængelig for at få direkte feedback fra de kommende kunder. Det er foreløbig gået så godt, at virksomheden Valbeing har lavet licensaftale med dem.

Læs mere

bevilling

Fra bevilling til vækst

De seneste måneder har budt på både salg og vækst i virksomheder, der startede ud som forskningsprojekter under rammebevillingen ISIS-Katrinebjerg i IT-Byen Katrinebjerg for 10 år siden. Ole Lehrmann Madsen, direktør for Alexandra Instituttet, giver sin forklaring på, hvorfor den måde at tænke midler på dengang også bør være gældende i dag, når det offentlige investerer i innovation.

Læs mere