apps, data

Professor: Giv private firmaer adgang til offentlige data

Skal offentlige investeringer i sundheds- og velfærdsteknologi udnyttes bedst muligt, skal private firmaer have adgang til offentlig data under kontrollerede forhold. Sådan skriver Morten Kyng, forskningschef for Pervasive Healthcare Lab på Alexandra Instituttet, på Altinget.dk. Velfærdsteknologien er i øjeblikket til debat på Altinget, og her har man inviteret fagfolk og eksperter til at debattere om, hvordan man udbreder den bedste velfærdsteknologi på tværs af kommuner og regioner.

Læs mere

netværk

Netværk virker – også for bundlinjen

Af Ole Lehrmann Madsen, adm. direktør i Alexandra Instituttet. 

Det kan ses på bundlinjen, når en virksomhed deltager i et innovationsnetværk eller en klynge. En ny analyse fra Styrelsen for Forskning og Innovation og regionerne slår fast, at virksomheder opnår større synlighed, får flere henvendelser fra kunder og større indsigt i de seneste trends, hvis de er medlem af et netværk eller en klynge.

Læs mere

evaluering

Evaluering som katalysator for vækst

Hvad enten man skal indføre ny teknologi på en skole eller afprøve nye teknologibaserede rutiner for mennesker med autistiske træk, giver det god mening at inddrage brugernes praksis undervejs. For det der fungerer på en institution i Odder lader sig måske ikke implementere i Aalborg, selvom de samme ydre omstændigheder er til stede.

Læs mere

ssa

SSA giver kundesamtalen en psykoakustisk dimension

Af Lasse Skytt

Alt for mange virksomhedskurser har ikke nogen dokumenterbar effekt. Sådan lyder det fra stifter og ejer af virksomheden Copenhagen Speech Technique, Maya Overbye Herulf, der længe har haft et ønske om at udvikle et læringsforløb, hvor effekten af virksomhedskurser i mundtlig kommunikation kan måles og dokumenteres konkret. Efter et frugtbart vidensamarbejde med DELTA SenseLab er det nu blevet til virkelighed.

Læs mere

IoT

IoT vender op og ned på vores hverdag

Med IoT – Internet of Things eller tingenes internet – vil alt omkring os blive målt og omsat til tal – både når vi er bevidste om det, og når vi ikke er det. IoT vil hjælpe os med at blive mere effektive, sundere og mere sikre. Samtidig vil vi blive mere paranoide. Sådan lyder fremtidsperspektivet fra en af verdens førende IoT-eksperter, Mirko Presser, der har gjort status over IoT og dets indvirkning på samfundet.

Læs mere